دانشمندان برای نخستین بار مغز انسان را به اینترنت متصل کردند

دانشمندان برای نخستین بار مغز انسان را به اینترنت متصل کردند

۱۷ مهر ۱۳۹۶ | ۰۳:۳۰ کد : ۴۳۲۲ تازه های فناوری اطلاعات
تعداد بازدید:۲۶۷۲
تیمی از پژوهشگران مهندسی پزشکی دانشگاه «Wits» برای نخستین بار در دنیا روشی را توسعه داده اند که می تواند مغز انسان را به شبکه جهانی اینترنت متصل کند.
دانشمندان برای نخستین بار مغز انسان را به اینترنت متصل کردند

تیمی از پژوهشگران مهندسی پزشکی دانشگاه «Wits» در ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی برای نخستین بار در دنیا روشی را توسعه داده اند که می تواند مغز انسان را به شبکه جهانی اینترنت متصل کند.

فناوری جدید که «Brainternet» -ترکیبی از کلمه Brain به معنی مغز و واژه اینترنت- نام گرفته، در واقع مغز انسان را به یکی از نقاط اتصال در تکنولوژی اینترنت اشیا تبدیل می کند.

پروژه مورد بحث با بهره گیری از امواج «EEG» مغز، یک ابزار پایشگر سیگنال های «Emotiv» را به سر انسان متصل کرده و امواج را به یک کامپیوتررزبری پای ارسال می کند. این کامپیوتر نیز داده ها را به یک اپلیکیشن مخصوص فرستاده و در نهایت تمامی دیتاها روی یک وبسایت عمومی در اختیار کاربران اینترنت قرار می گیرد.

آقای «آدام پانتانوویتز» استاد دانشکده برق و مهندسی اطلاعات دانشگاه Wits می گوید فناوری مورد بحث افق های جدیدی در زمینه رابط کاربری مغز-کامپیوتر گشوده و به انسان ها اجازه می دهد درک بهتری از فعالیت های مغزی خود و دیگران داشته باشند.

البته پروژه Brainternet فعلاً در مراحل اولیه توسعه قرار داشته و تیم مربوطه قصد دارد در آینده، ارتباطات تعاملی بیشتری میان افراد و مغزشان برقرار کند. جالب است بدانید که برخی از قابلیت ها همین حالا به صورت محدود در حال آزمایش بوده و به عنوان مثال افراد می توانند با استفاده از اینترنت، عضلات دست خود را تحریک کرده و آن را تکان دهند.

لازم به ذکر است که به گفته پانتانوویتز، فناوری مورد بحث برای توسعه سیستم های یادگیری ماشینی به کار گرفته می شود و ممکن است در آینده به مرحله ارسال و دریافت دو طرفه اطلاعات به مغز نیز بیانجامد.

آپلود مغز روی یک رایانه برای رسیدن به جاودانگی!

یک استاد دانشگاه منچستر می‌گوید، آپلود مغز روی یک رایانه برای رسیدن به جاودانگی به زودی می‌تواند به واقعیت تبدیل شود.

ادعای پرفسور برایان کاکس، فیزیکدان کوانتومی و استاد دانشگاه منچستر ممکن است جدیدترین داستان علمی تخیلی به نظر بیاید، اما آپلود مغز روی یک رایانه برای رسیدن به جاودانگی به زودی می‌تواند تبدیل به واقعیت شود.

پروفسور “برایان کاکس” در مصاحبه جدید خود در مورد “تکینگی تکنولوژیک” به مواردی قابل تامل اشاره کرد.کاکس گفت که این تکنیک به نام “تکینگی تکنولوژیک” می‌تواند زودتر از آنچه تصور می‌شود، در دسترس باشد.

وی می‌گوید که هیچ دلیلی نمی‌بیند که چرا هوش انسان نتواند توسط رایانه‌ها شبیه‌سازی شود، گرچه زمان مشخصی را برای وقوع این اتفاق ذکر نکرد.پروفسور کاکس در مورد تلفیق انسان با ماشین طی مصاحبه با “The Sun Online” صحبت کرد.

وی گفت: هیچ دلیلی برای اینکه نتوان هوش انسانی را شبیه سازی کرد، پیدا نمی‌کنم، علاوه بر این که طبق فیزیک کوانتومی (رشته‌ای که او در آن تخصص دارد) ایجاد هوش مصنوعی واقعی قطعا امکان پذیر است.تکینگی تکنولوژیکی یک روش است که به گفته کارشناسان می‌تواند در آینده برای تبدیل ذهن فرد به داده‌های دیجیتال و آپلود آن روی یک کامپیوتر بسیار قدرتمند استفاده شود.

این کار به شما این امکان را می‌دهد که در یک جهان از تجربیات مجازی بی‌حد و حصر زندگی کنید و به جاودانگی حقیقی برسید.پروفسور کاکس گفت: من فکر نمی‌کنم که ذهن مردم متفاوت از کامپیوترها باشد.

پروفسور کاکس در آرزو و ادعای خود تنها نیست. سال پیش، “ری کورزویل”، مدیر مهندسی گوگل، پیش بینی کرد که در ۳۰ سال آینده، انسان‌ها قادر خواهند بود کل ذهن خود را به رایانه‌ها منتقل کنند و از لحاظ دیجیتالی جاودانه شوند.کورزویل همچنین ادعا کرد که قسمت‌های بیولوژیکی بدن ما با قطعات مکانیکی جایگزین خواهد شد و این امر ممکن است تا اوایل سال ۲۱۰۰ اتفاق بیفتد.

وی گفت: بر اساس برآوردهای محافظه کارانه از میزان محاسبات، شما نیاز دارید که یک مغز انسان را شبیه سازی کنید، ما قادر خواهیم بود که محدوده هوش‌مان را یک میلیارد برابر کنیم.

الون ماسک مدیر عامل شرکت تسلا و SpaceX هم در مورد “تکینگی تکنولوژیکی” با این دو نفر هم نظر است.پروفسور ریچارد جونز معاون پژوهشی تحقیق و نوآوری در دانشگاه شفیلد، در یک مقاله که اخیرا منتشر کرده برخی از مشکلات جدی این ایده را مطرح کرد.

وی می‌گوید: برای تکرار و پیاده‌سازی ذهن به صورت دیجیتالی، ما باید نقشه هر یک از این اتصالات را ترسیم کنیم، چیزی که فراتر از توانایی‌های فعلی ما است. حتی اگر ما بتوانیم یک “الگوی سیم‌کشی” برای یک مغز زنده ایجاد کنیم، اطلاعات‌مان برای دریافتن نحوه عملکرد آن کافی نیست. زیرا باید دقیقا مشخص کنیم که چگونه نورونها در هر یک از اتصالات ارتباط برقرار می‌کنند، و این موضوع در مورد جزئیات مولکولی است.وی افزود: ما حتی نمی‌دانیم که چند مولکول در مغز وجو دارد، چه رسد به اینکه چه تعداد از آنها برای عملکرد آن حیاتی است. اما پاسخ هر چه که باشد، برای تکرار و پیاده سازی روی یک کامپیوتر تعداد زیادی است. افزایش قابل توجه قدرت کامپیوترها نمی‌تواند هنوز ما را به شبیه سازی مغز در سطح مولکول‌های فردی نزدیک کند. بنابراین شبیه سازی مغز تنها در صورتی ممکن است که ما بتوانیم عملیات‌های دیجیتالی و منطقی آن را از جزییات مولکولی درهم‌پیچیده تجزیه کنیم.

“مارتین راتبلات” در حال توسعه این تکنولوژی است و در حال حاضر یک کلون رباتیک بی نظیر از انسان ایجاد کرده است که یک نمونه اولیه از این تکنولوژی است.ربات ظاهرا ایده‌ها و شخصیت یک فرد را با ایجاد یک پایگاه اطلاعاتی از خاطرات، باورها و افکار خود همراه با اطلاعاتی که در رسانه‌های اجتماعی و وبلاگ‌ها به اشتراک گذاشته، بیان می‌کند.

این اجازه می‌دهد تا این ربات به نام “Bina۴۸” ، مثل یک شخص واقعی و زنده به بیان نظرات و تعامل در مکالمات بپردازد.راتبلات معتقد است که این «کلونهای ذهن» در نهایت می‌توانند برای کمک به تعاملات اجتماعی افرادی که تنها زندگی می‌کنند و حتی کمک به بازسازی شخصیتهای مردم پس از مرگشان مورد استفاده قرار گیرد.

وی می‌گوید که در نهایت مردم ممکن است بتوانند کلونهای ذهن خود را بر روی گوشی‌های هوشمندشان حمل کنند.کلون ذهن یک کپی دیجیتالی از ذهن شما در خارج از بدن شما است.

منبع : ipiniran     و    گویا آی تی

کلیدواژه‌ها: مغز دانشگاه دانشمندان آی تی IT تکنولوژی پایگاه اطلاعاتی اطلاعات رباتیک انسان نمونه اولیه مولکولی دیجیتالی اتصالات مقاله کوانتومی فیزیک تکنولوژیک مصاح


( ۱ )

نظر شما :