راه اندازی کلاستر و یکپارچه سازی سرورهای دانشگاه

۲۳ بهمن ۱۳۹۵ | ۰۳:۳۰ کد : ۲۶۵۸ اطلاعیه های مرکز فناوری
راه اندازی کلاستر و یکپارچه سازی سرورهای دانشگاه

با دیجیتالی شدن حجم عظیمی از فرآیندها و استقرار بخش اعظم سرویس ها بر بستر شبکه جهانی وب شاخص های مختلفی از قبیل دسترسی پذیری (availability)، قابلیت تحمل خطا (Fault Tolerance ) و قابلیت اطمینان (Reliability) بالاخص در سامانه های سازمانی اهمیت ویژه ای پیدا کرده است و همچنین رشد روز افزون اینگونه سرویس ها در دانشگاه علامه طباطبائی لزوم ایجاد بستری با قابلیت های مذکور را می طلبید. از این رو اداره سرورینگ مرکز فناوری اطلاعات دانشگاه بر آن شد تا طبق استاندارهای جهانی و طراحی استاندارد اشکالات را مرتفع و بستری امن را پایه ریزی نماید. این مهم طی دو سال تلاش در سال جاری به تحقق پیوست و با راه اندازی اولین کلاستر (Cluster) سرورهای دانشگاه به صورت مجازی روی پلتفرم VMware Vcenter 6.0 قابلیت های زیر فعال گردید که استفاده از منابع سخت افزاری و نرم افزاری به حداکثر خود رساند.

Distributed Resource Scheduler (DRS) : مدیریت منابع سخت افزاری
(HA) High Availability : قابلیت اطمینان
Fault Tolerance (FT) : قابلیت تحمل خطا
Distributed Power Management (DPM) :مدیریت هوشمند برق مصرفی

اقدامات انجام شده و قابلیت های حاضر میزان اختلال و قطعی سامانه های دانشگاه را به حداقل رسانده است به طوریکه در شش ماه اخیر میزان اختلال در سامانه ها تقریباٌ صفر بوده است. شایان ذکر است در حال حاضر بیش از 120 سرور مجازی (VM) بر روی 9 سرور فیزیکی اصلی در حوزه ی سرورینگ دانشگاه فعال و در حال سرویس دهی 24 ساعته و بدون قطعی می باشد.