اعطای اینماد به مشاغل خانگی، به کمک مرکز توسعه تجارت الکترونیکی، تسهیل شده است
مرکز توسعه تجارت الکترونیکی اعلام کرد اعطای اینماد به مشاغل خانگی تسهیل شده است. براساس توضیح این مرکز، کسبوکارهای خانگی دارای مجوز از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بدون نیاز به دریافت پروانه کسب از اتحادیه کسبوکارهای مجازی میتوانند اینماد دریافت کنند. این تصمیم در ادامه تسهیل فرایند اعطای اینماد، با پیشنهاد مرکز تتا، تصویب ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی و ابلاغ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی انجام شده است.
به گزارش روابطعمومی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی (مرکز تتا)، پیرو مصوبه جلسه 47 ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی مبتنی بر پیشنهاد مرکز تتا و ابلاغ آن توسط وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مشاغل خانگی دارای مجوز از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، برای دریافت اینماد در رستههای مربوطه نیازی به دریافت مجدد پروانه کسب از اتحادیه کشوری صنف کسبوکارهای مجازی نخواهند داشت.
براساس توضیحات مرکز تتا، موضوع دریافت مجوز جدید از اتحادیه صنفی توسط مشاغل خانگی دارای مجوز از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سالهای اخیر از موضوعات پرچالش بینبخشی بوده است. دلیل اعتراض به این موضوع نیز از آنجایی بود که کسبوکارها ناگزیر به دریافت مجوزهای متعدد بودند. همین موضوع روند ورود به بازار کار را برای آنها کند و دشوار کرده بود.
تلاش برای تسهیل کسبوکارهای خانگی
مرکز توسعه تجارت الکترونیکی نیز اعلام کرده در راستای سیاستهای کشور درزمینه تسهیل صدور مجوزها و بهبود محیط کسبوکار، پیشنهاد رفع این مشکل از سال گذشته توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت مطرح شده است. سپس با پیگیریهای انجامشده، بالاخره در جلسه 47 ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی، این موضوع به تصویب رسیده و طی نامه شماره 199608 مورخ 1401/9/6 توسط وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ابلاغ و با هماهنگیهای انجامشده اخیراً اجرایی شده است.
بهاینترتیب مشاغل خانگی دارای مجوز از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سراسر کشور هنگام دریافت اینماد در رستههای مرتبط، الزامی به دریافت پروانه کسب از اتحادیه کشوری صنف کسبوکارهای مجازی ندارند و صرفاً با ثبت اطلاعات مجوز مشاغل خانگی و استعلام برخط از وزارتخانه مذکور، بهصورت کاملاً سیستمی ظرف حداکثر چند ساعت اینماد به آنها اعطا خواهد شد.
مرکز تتا همچنین تأکید کرده است فعالیتهایی که ماهیت مجازی داشته و معادلی در رسته فعالیتهای مشاغل خانگی ندارند و یا طبق ضوابط اختصاصی ابلاغی دبیرخانه هیئتعالی نظارت بر اصناف، الزام به دریافت پروانه کسب مجازی دارند، همچنان نیازمند دریافت پروانه کسب مجازی از اتحادیه کشوری صنف کسبوکارهای مجازی خواهند بود.
این موارد نیز طبق گروهبندی کالا/خدمت سامانه اینماد شامل 7 مورد است: «حملونقل زمینی مسافر درونشهری هوشمند، حملونقل زمینی بار (درونشهری) هوشمند، بستر درج آگهی، بازاریابی شبکهای، آموزش در محل و همچنین حراج کالا (مزایده برخط)، فروش طلا و جواهر.»
منبع:
نظر شما :